Pedagogiken

Hela människan skall gå i skolan!

Huvud, hjärta, händer och fötter…
Hela jag måste få vara med om det jag lär mig
skall bli till djup, meningsfull och användbar kunskap.
Varje årskurs har sitt tema som vill möta de behov
den växande människan har.

Eftersom vi arbetar åldersöverskridande i 4 grupper händer det att våra stora teman kommer en årskurs över eller under den som står här för en del av eleverna.

Förskoleklassen Fri skapande lek, rytm och rörelse.

Klass 1: Folksagor. Ljud- och talkvaliteter.
Från bild till bokstav.

Klass 2: Fabler och legender. Skrivning, läsning, de fyra räknesätten.

Klass 3: Gamla yrken och hantverk. Gamla Testamentet.

Klass 4: Från formtid till vikingatid. Nordisk mytologi. Sveriges geografi. Bråkräkning.

Klass 5: Botanik. De gamla kulturepokerna: Indien, Persien, Babylonien, Egypten och Grekland. Nordens geografi.

Klass 6: Romarriket. Naturvetenskap: optik, akustik, magnetism m.m. Att iaktta, beskriva och dra egna slutsatser. Europas geografi. Vi sätter inte betyg i klass 6; eleverna får betyg först i klass 9.

Klass 7: Att upptäcka världen. Marco Polo, Columbus. Amerika, Asien, Afrika, Australien. Från renässansen till 1600-talet.

Klass 8: Revolution! Strävan efter frihet, jämlikhet och broderskap i historia och nutid. Biografier, t ex Gandhi, King, Mandela. Astronomi.

Klass 9: Från 1800-talet över 1900-talet till vår tid och vår framtid. Biografier. Mycket eget arbete, många samtal och diskussioner. Repetition av hela innehållet i NO och SO för klass 7-9.

Linnéskolan följer Lgr 11och Waldorfskolans kursplan. Efter avslutad nioårig skolgång har eleverna kunskaper som motsvarar vanlig grundskolekompetens.Vi sätter betyg ht och vt i klass 9. Eleverna söker till gymnasiet på samma sätt och på samma villkor som elever i kommunala skolor.

Du kan även besöka Waldorfskolefederationens hemsida
www.waldorf.se

0322-140 95    info@linneskolan.se

På Linnéskolan finns ca 35 elever och 4 lärare. På Fritidshemmet Linnéan finns ca 15 barn och 2 medarbetare. På Annagården Waldorfförskola finns ca 21 barn och 4 medarbetare.