Just nu

Info från föräldraföreningen: Se längst ned på denna sida.

CORONALÄGET – uppdaterad information 15/1-2021

Informera ditt barns lärare när ditt barn har konstaterad Covid

Varje förskola och skola, samt barn- och ungdomsförvaltningen, behöver en överblick på antal personer med konstaterad Covid-19. Detta behövs för att kunna genomföra smittspårning, och är en del i fortsatt planering av verksamheten och arbetet med att förhindra smittspridning. Vi är därför tacksamma att du som vårdnadshavare informerar ditt barns lärare när ditt barn har fått ett positivt covidtest.

Skyddsutrustning Som grund kräver inte den verksamhet som era barn är i att personal ska ha skyddsutrustning men som i samhället i stort behövs det vidtas åtgärder som kan göras för att minska smittspridning. Era barn kan därför komma att träffa personal med skyddsutrustning i förskola, hos dagbarnvårdare, fritidshem, förskoleklass, grundskola och grundsärskola.

Alingsås kommun erbjuder personal inom dessa verksamheter möjlighet att använda skyddsvisir. I några fall kan personal även att komma att använda munskydd. Skyddsutrustning är inte något krav och därmed kommer inte skyddsutrustning att användas i alla situationer eller av all personal. Användning av skyddsutrustning kräver särskild hantering för att fungera säkert och den som bär skyddsutrustning har därmed ett särskilt ansvar.

Basala hygienrutiner är den viktigaste åtgärden för att förebygga smittspridning. Det ska därför tillämpas i alla situationer och av all personal oavsett om det finns en känd smitta eller inte.

Linnéskolan följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer: Alla som är sjuka med luftvägssymtom uppmanas att hålla sig hemma från jobb och skola. Detta innebär i klartext att det är ännu viktigare nu att barn som har snuva, ont i halsen, feber och hosta, stannar hemma, med en gång, och tills de är alldeles friska. Samt att föräldrar med dessa symptom håller sig borta från skola och förskola. Givetvis gäller samma strikta regler all vår personal

Folkhälsomyndigheten gör en förändring i rekommendationerna gällande hushållskontakter. Även förskole- och grundskolebarn utan symtom ska stanna hemma om någon i familjen har konstaterad covid-19.

Se uppdaterade regler för barnomsorg och grundskola från Alingsås kommun

Här ligger vår handlingsplan. CoronaHandlingsplan

Vecka 4 (25 – 31 Januari)

Veckans matsedel 3
MÅNDAG
Lasagnette. Serveras med vitkålssallad och morotsstavar.
TISDAG
Potatismos med vegobollar, gröna ärtor och morotsstavar.
ONSDAG
Rotfruktsgryta med ris. Serveras med morotsstavar och sallad.
TORSDAG
Blomkålssoppa. Serveras med nybakt bröd, smör, ost och gurka.
FREDAG
Tacos med tillbehör

Alla:

Det går löss och magsjuka på skolan nu! Luskamma och behandla vid behov. Tillsammans kan vi stoppa de små krypen.

Vi får en ny volontär i augusti. Hon heter Sara och kommer från Tyskland. Hon stannar här till slutet av juni och behöver någonstans att bo. Om ni har möjlighet att låta Sara bo hos er eller vill veta mer om vad det innebär, kontakta Carin.

Onsdagen den 27 januari har vi halv studiedag, från kl 12.

Ringblomman

Info kommer inför vårterminen.

Blåklinten

Eleverna kommer att hålla ett föredrag om valfritt ämne för klassen. Eleverna övar i att samla fakta, göra tankekarta och skriva ihop en text och att kunna framföra muntligt inför klassen.

Vi fortsätter med att lära oss om djuren.

De elever i klass 3 som inte kan klockan behöver öva på den. Det brukar dyka upp på nationella provet!

Ellipsen

NO kemi

Utegympa på tisdagar – varma kläder till hands.

Engelskaläxa måndag-fredag.

Fritids

Vi saknar fortfarande några fritidstider!

Det finns nya uppdaterade blanketter att fylla i vid entrén till fritids. Alldeles bredvid står den vita brevlådan att lägga det ifyllda pappret i. Det går även bra att maila fritidstider till Carin på carin@linneskolan.se så ser hon till att det når fritids. OBS! När ni lämnar in fritidstider glöm inte skriva vem det gäller!

Nytt nummer för att sms:a till fritids: 0709-82 19 13. Endast sms till detta nummer! Tack!

Meddelande från föräldraföreningen

Vi vill redan nu meddela att nästa aktivitet blir onsdagen den 3 februari 2021 kl 17.45! Zoomlänk och mer information kommer i början av Vårterminen.

Vänligen, Charlotte & Lilianne, Föräldraföreningen, Linneskolan.