Just nu

CORONALÄGET –  senast uppdaterad 4/5-2021

Linneskolan följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring Covid19, läs mer  här

VGR rekommenderar nu testning av asymptomatiska barn/elever, dvs den som varit utsatt för smitta te.x där en familjemedlem har konstaterad Covid19. Elever rekommenderas test dag 1 och dag 5.

Barn utan symptom får vara i skolan, såvida de inte får positivt covidbesked.

Informera ditt barns lärare om ditt barn har konstaterad Covid19

Vi uppmanar till extra uppmärksamhet på symptom och testa vid behov. Om resultatet är positivt behöver vi veta det för smittspårning samt rapportering. Tillsammans kan vi stoppa spridningen!

Detta kan du bidra med:
• Stanna hemma vid milda symptom.
• Tvätta händerna ofta och noggrant.
• Håll avstånd till andra människor och undvik att umgås med nya kontakter.
• Respektera skolans åtgärder för att minska risken för trängsel, både på lektioner och på raster.
• Om du som elev har fjärrundervisning är det ändå viktigt att du testar dig vid symptom och meddelar din skola vid konstaterad covid-19.
• Du som vårdnadshavare ska inte vistas på skolans eller förskolans område om du har milda symptom. Och all hämtning och lämning ska i möjligaste mål ske utomhus.

Se uppdaterade regler för barnomsorg och grundskola från Alingsås kommun

Här ligger vår handlingsplan. CoronaHandlingsplan

Veckans matsedel – för sommarveckorna 24- 27, se meny här.

Med reservation för förändringar vid grillning, utflykt, med mera.

Pasta, bönbolognese, kokta ärtor, riven ost, salladsgrönsaker.
Tisdag
Basmatiris, morotssås m kryddrostade kikärtor, varma grönsaker, salladsgrönt, mm
Kokt potatis, örtkeso, vit bönkräm m citron, rostade grönsaker, salladsgrönt.
Brockoli-, blomkål- o grönärtsoppa, nybakat bröd, smör, ost, råa grönsaker.
Fredag – skolavslutning för elever
Ris- o grynblandning, bönbiffar, rostade grönsaker, tzatziki, salladsgrönt.

Fredagsfika 🙂

Matsedel VT21 – grundläggande utgångsmeny

Alla:

Sommaravslutning fredag 11 juni kl 10-12. På grund av pandemin är avslutningen enbart för eleverna. Lämna eleverna vid skolgården! Tänk på att sprida ut er och hålla avstånd vid lämning och hämtning!

Vi kommer att börja avslutningen utomhus, därefter går var klass till sitt klassrum för separat avslutning.

Det serveras en lätt lunch innan eleverna får sitt välförtjänta sommarlov.

Vi ber er om möjligt ta med elevernas extrakläder mm dagen innan avslutningen. Det som finns kvar efter avslutningen hamnar i kassar vid ingången till fritids. De kläder som inte hämtas skänks till second hand.

Tänk på att solen bränner! Tunna långärmade tröjor, keps eller solhatt och solskyddskräm är bra att ha.

Förskoleklass

Vi har nu snart sytt färdigt alla våra små vårfåglar som barnen ritat.

Broderier i vackert färgade bomullsgarn med efterstygn, korsstygn, sick sack  mm är nu snart färdiga för att sys ihop till en kudde.

Vi övar flitigt tillsammans med alla barnen inför sommaravslutningen och nästa års klasskamrater kommer på besök i veckan.

Och så njuter vi av skogen och allt vad den bjuder på i denna underbara tid.

Ringblomman v 22-23

Sv-So : Legender,  t.ex. Franciscus av Assisis. Vi jämför livet förr och nu. Vi reflekterar, målar och skriver korta texter.

Teknik- Sv : Datakunskap, att skriva text till en bild.

Vi avrundar året med en återblick, vad har vi lärt oss tillsammans?

Utflykt tors 3/6 . Information kommer separat.

Tack alla föräldrar och barn för ett lärorik läsår 2020-2021 Önskar alla en skön sommar!!!! /Rossana

Blåklinten

Avslutningsvecka där vi avslutar allt påbörjat och packar ihop. Vi gör några mindre utflykter inom ramen för skoldagen.

Fritids

På fredag 11/6 är fritids stängt hela dagen. Vi öppnar måndag 14/6 för föranmälda elever

Veckorna 28-31 har vi stängt och öppnar igen 9 augusti.

Fritids telefon för sms: 0709-82 19 13. Endast sms till detta nummer, tack, vi kan inte svara eller ringa tillbaka.

Meddelande från föräldraföreningen

Vi kommer ha läsårets sista aktivitet på Zoom för föräldrar och barn måndag 7 juni klockan 17.30. Jättekul om så många som möjligt vill vara med. Info kommer i separat mail till alla föräldrar.

Vänligen, Charlotte & Lilianne, Föräldraföreningen, Linneskolan.