Just nu

VÅRTERMINEN 2020

VECKOBREV vecka 15 Påsklov!

Vi önskar alla ett härligt påsklov! Vi ses igen tisdag 14/4.

CORONALÄGET – information kopplad till pandemin

Linnéskolan följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer: Alla som är sjuka med luftvägssymtom uppmanas att hålla sig hemma från jobb och skola. Detta innebär i klartext att det är ännu viktigare nu att barn som har snuva, ont i halsen, feber och hosta, stannar hemma, med en gång, och tills de är alldeles friska. Samt att föräldrar med dessa symptom håller sig borta från skola och förskola. Givetvis gäller samma strikta regler all vår personal.

Här ligger vår handlingsplan. CoronaHandlingsplan

OBS!

GLÖM INTE ATT DET ÄR FÖRÄLDRAR OCH VÅRDNADSHAVARE SOM ÄR SKYLDIGA ATT FRÅNVAROANMÄLA SINA BARN.

Korridoren och fritidshallen svämmar över av kläder som saknar ägare. Ta en extra runda och kolla här och där om du hittar något som är ert!

Skolsyster Lotta kan nås på skolsyster@linneskolans.se

Rektor Osborn Bladini finns på plats måndag, tisdag och onsdag.

Tel 0735-35 13 57 rektor@linneskolan.se

FRITIDSHEMMET LINNÉAN:

Behövs sommarfritids skall tider för detta lämnas in senast 11/4.

Fritids har ett eget telefonnummer 0732 533 566. Dit kan du smsa mellan 14 och 17.30. Mms funkar tyvärr inte. (Vi tar inga samtal, då vi prioriterar barnen.) Använd kalenderbladen i info-kuvertet som delades ut på uppropet när du lämnar in tider för kommande månad, eller smsa.

HUMLORNA Förskoleklass och Klass 1

Vi fortsätter vår resa i  med tomten i bokstavslandet, och så kommer påsken med sitt pyssel!! kaniner, kycklingar mm tar form. På fredagen gör vi en påskutflykt med Bäcken till Hjortgården och grillar korv samt kanske vi stöter på en och annan påskhare!!

Om någon förälder inte vill att sitt barn får äta choklad från påskharen så meddela Birgitta.

Glad Påsk!!

Birgitta

BÄCKEN Klass 2, 3, 4 och 5

Vi har nu lärt oss om lite över hälften av alla landskap. Vi fortsätter med detta efter lovet.

OBS! Skolverket har bestämt att inställa alla nationella prov under 2020.

TELLUS Klass 6, 7, 8, 9

Info kommer…

NO-tema.

Nu är vi mer och mer ute i det härliga vårvädret! Det är bra att ha stövlar och oömma kläder till hands här i skolan då vi fortsätter arbetet med uteplatsen på skolans baksida.

Engelska läxa åk 6-7

Till fredag 27/3 – Öva på ord och fraser som vi går igenom måndag 23/3.

Klass 9: Bra länkar för fördjupning:  SO-rummet och på UR skola hemma (man kan välja på kategori och skolämnen)

Klass 9 NO: Stora NO-projektet (31 forskare) 31forskareText 31forskareFoton. Källkritik

Repetition NO: Kemi: En salt historia  pH  Densitet  Fysik: Bruno, Galilei & Co   Energiformer  Mekanikens gyllene regel Sång Mycket enkel ellära   Ljud KonvexKonkavLjusSpektrum Biologi: Biomer, ekosystem, fotosyntes  Fotosyntessång Fotosyntes och kolhydrater   SvampoLav

Libers webbappar NO Fysik   Kemi    Biologi

Klass 9 SO:  1900- och 2000-talets årtal och processer: 1900-talet2000-talet

Libers webbappar SO:  Geografi   Historia Religion Samhällskunskap

Elevhälsan

Skolsyster Lotta kan nås på skolsyster@linneskolans.se

Aktuella dokument

0322-140 95 Mail info@linneskolan.se

Rektor för Linnéskolan och Fritidshemmet Linnéan och rektor på Annagården ansvarar tillsammans med kollegierna för den dagliga pedagogiska verksamheten.

På Linnéskolan finns ca 35 elever och 4 lärare. På Fritidshemmet Linnéan finns ca 20 barn och 3 medarbetare. På Annagården Waldorfförskola finns ca 21 barn och 4 medarbetare.

GDPRAlingsåsWaldorfskoleförening190814

Klagomål och synpunkter