Just nu

CORONA inför höststarten 2021 –  senast uppdaterad 13/8-2021

Se uppdaterade regler för barnomsorg och grundskola från Alingsås kommun här

Linneskolan följer Folkhälsomyndighetens samt kommunens riktlinjer kring Covid19, dvs att vid minsta luftvägssymtom stannar man hemma, vi håller avstånd och är noga med handhygienen. Vi städar extra.

Lämning och hämtning
 Lämning och hämtning ske utomhus fram till den 30 september på samma sätt som under vårterminen.
Stanna hemma vid symptom
Folkhälsomyndigheten rekommenderar att barn, elever och personal stannar hemma och testar sig vid förkylningssymptom även i början av höstterminen.

Restriktioner efter utlandsvistelse Regeln om 1 veckas karantän vid hemkomst från utlandet gäller inte längre vid inresa från följande länder: Andorra, Belgien, Bulgarien, Cypern, Estland, Frankrike, Grekland, Irland, Italien, Kroatien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Monaco, Nederländerna, Polen, Portugal, Rumänien, San Marino, Schweiz, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Tjeckien, Tyskland, Ungern, Vatikanstaten och Österrike.

Den som har vaccinerats med en dos minst tre veckor innan ankomsten till Sverige eller den som haft covid-19 under de senaste sex månaderna behöver inte heller testa sig efter ankomsten till Sverige. Det gäller även personer som visat upp ett negativt test för inresa till Sverige.

Detta kan du bidra med:
• Stanna hemma vid milda symptom.
• Tvätta händerna ofta och noggrant.
• Håll avstånd till andra människor och undvik att umgås med nya kontakter.
• Respektera skolans åtgärder för att minska risken för trängsel, både på lektioner och på raster.
• Om du som elev har fjärrundervisning är det ändå viktigt att du testar dig vid symptom och meddelar din skola vid konstaterad covid-19.
• Du som vårdnadshavare ska inte vistas på skolans eller förskolans område om du har milda symptom. Och all hämtning och lämning ska i möjligaste mål ske utomhus.

Smittspårning med hjälp av egentester för barn och unga vid misstanke om  klustersmitta

Västra Götalandsregionens regionala särskilda sjukvårdsledning (RSSL), har beslutat att starta upp ett program för screening som initieras så snart klustersmitta kan misstänkas. Provtagning ska ske om exempelvis ett barn i en klass har testats positivt och hen har varit skolan de senaste 48 timmarna. Det föranleder att alla elever i den klassen behöver genomföra ett gurgel/spottest.

Smittspårningen initieras av smittskyddet i samverkan med aktuell skola. Medicinskt ansvar för provtagning och smittspårning av elever i förskoleklass till och med gymnasiet har vårdcentral med stöd av regional smittspårningsenhet.

Skolan kommer tillhandahålla test som kan tas med hem, men det är du som förälder som ansvarar att hjälpa ditt barn med testet och lämna in det till rätt vårdcentral.
Ditt barns skola kommer att komma med mer detaljerad information om det blir aktuellt med smittspårning.

Här ligger vår CoronaHandlingsplan

Veckans matsedel

MÅNDAG
Pasta av varierande sort, krämig spenatsås m canellinibönor, mm. Salladsblandning, morotsstavar, riven ost.
TISDAG
Ris, kryddig bönchiligryta m tomat, kokosmjölk mm. Rostade grönsaker, råa grönsaker / sallad.
ONSDAG
Rostad potatis, varierande hummus / bönkräm, creme fraiche. Kokta grönsaker, råa grönsaker / sallad.
TORSDAG
Potatis- o purjolökssoppa m smörbönor mm. Nybakat bröd av variation, smör, ost, råa grönsaker.
FREDAG
Tacos; vetetortilla, tacokryddade bönor, råa grönsaker, creme fraiche, riven ost, tacosås, mm

Matsedel HT21 – 3 veckors rullande meny

Alla:

På tisdag 21/9 är det studiedag, skola och fritids har stängt.

Fredag 24/9 firar vi Mikaeli i skogen. Kläder efter väder. Skolan står för mat och dryck. Vi börjar och slutar som vanligt i skolan.

Nyponrosen

Vi arbetar vidare med hösten som tema och ser vad alla våra djur hittar på. Vi fortsätter också med alfabetets alla bokstäver.

Maskrosen

Apeln

Vi arbetar vidare med alla ämnen. Vi kommer också att ägna oss åt programmering.

Fritids

Tisdagen 21/9 har vi stängt då det är studiedag.

Fritids telefon för sms: 0709-82 19 13. Endast sms till detta nummer, tack, vi kan inte svara eller ringa tillbaka.

Meddelande från föräldraföreningen

Vänligen, Charlotte & Lilianne, Föräldraföreningen, Linneskolan.