Pedagogiken

Grunden för den pedagogiska verksamheten är den fria leken. Utifrån de rum vi skapar för barnens lek bestämmer de själva vad de vill leka. Barnen inspireras i sin lek av vårt sagoberättande och våra dagliga skapande aktiviteter. Tygskynken, virkade band, kuddar, möbler, dockor, vagnar, fårskinnsfällar, träbitar, mantlar ger utrymmer för barnen att använda materialet så att det passar fantasin och lekens växlingar. I leken är allting möjligt!

Varje dag i veckan har ett eget tema/aktivitet, tex. målning-vått i vått,akvarell. Modellering med bivax, sång och musik. Eurytmi-rytmik-drama. bakning, utflykt till skogen.Dessa teman och aktiviteter är återkommande varje vecka, för att ge barnen trygghet och kontinuitet i vardagslivet på förskolan.

Waldorfförskolan och waldorfskolan har en gemensam läroplan, ”En väg till frihet” för åldrarna 1-19 år, vilken bygger på de statliga läroplanerna för förskolan, grundskolan och gymnasiet.

0322-106 99